با پیشرفت تکنولوژی، دوربینهای مداربسته IP کم کم جای خود را در بازار پیدا کرده و با ارائه تصاویر دیجیتال با کیفیت بالا، گوی سبقت را از دوربینهای مداربسته آنالوگ ربوده است. در این مقاله می خواهیم توضیحات مختصری راجع به اصطلاحات و تنظیمات رایج شبکه که معمولا هنگام استفاده از دوربینهای مداربسته تحت شبکه (Ip) با آنها سروکار داریم، ارائه دهیم.




شبکه کامپیوتری: به مجموعه دو یا چند کامپیوتر یا دستگاه دیگر که به هم متصل می شوند تا بتوان از منابع نرم افزاری (مانند فایلها و نرم افزارها) و سخت افزاری (مانند پرینتر و دستگاه حضور و غیاب) بصورت مشترک استفاده کرد، شبکه گفته می شود.


انواع شبکه های کامپیوتری:

شبکه‌های کوچک محلی (LAN)

شبکه‌های شهری (MAN)

شبکه‌های جهانی (WAN)


Ip Address: مخفف واژه Internet Protocol Address است. به هر دستگاه اعم از کامپیوتر یا دستگاه دیگر در شبکه یک آدرس منحصر به فرد تعلق می گیرد که توسط این آدرس شناسایی می شود. به این آدرس 4 رقمی که توسط نقطه از هم جدا می شوند، Ip Address می گویند. مثال: 192.168.1.101


آدرس IP با توجه به وسعت شبکه به کلاسهای مختلفی تقسیم می شود. عمده ترین این کلاسها، کلاس C در شبکه‌های کوچک، کلاس B در شبکه‌های متوسط و کلاس A در شبکه‌های بزرگ است. یک Ip Address از دو قسمت Net Id و Host Id تشکیل می شود. 

تنظیمات Ip می تواند بصورت اتوماتیک توسط سرویس DHCP و یا بصورت دستی انجام گردد. برای آگاهی از کلاس و رنج Ip شبکه مورد استفاده به تنظیمات Network and Sharing در Control Panel ویندوز مراجعه نمایید.


Subnet Mask: عددی است که تعداد بیتهای آدرس شبکه و میزبان را مشخص می کند. این عدد 4 رقمی با توجه به کلاس Ip می تواند متغیر باشد.


Default Gateway: این آدرس در واقع یک Ip است که آدرس کامپیوتر یا تجهیزات دیگر مانند مودم و روتر که از آن سرویس می گیریم را مشخص می کند.


سوئیچ (Switch): ابزاری برای سهولت برقراری ارتباط بین دستگاههای مختلف و متمرکز کردن انتقال اطلاعات در بستر شبکه است.


کابل شبکه: هر دستگاهی برای اتصال به شبکه باید از یک کابل شبکه 4 زوج استفاده کند. البته برخی دستگاهها بصورت بیسیم(Wifi) به شبکه متصل شده و نیازی به کابل ندارند.


پورت (Port): پورتها دروازه‌هایی برای ارسال و دریافت (ورود و خروج) اطلاعات هستند. راجع به پورتها سخت افزاری مانند پورت Usb , Rs232 Ethernet و . در پستهای قبلی صحبت کرده ایم. منظور از پورت در اینجا پورت های نرم افزاری در شبکه هستند.

تعداد پورتهای شبکه 65535 عدد می باشد. برخی از این پورتها از قبل رزرو شده و برای سرویس خاصی در شبکه به کار می روند. بعنوان مثال پورت شماره 80 برای دیدن صفحات وب (Http) و پورت شماره 110 برای سرویس Email مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از پورتها مخصوصا زمانی که دستگاه ما به اینترنت متصل می گردد، جهت برقراری ارتباط، استفاده از سرویسهای مختلف و تبادل اطلاعات اامی است.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها